• Verzendkosten € 2,95 of gratis vanaf €30,-
  • Levertijd 1-2 werkdagen
  • Gratis retourneren binnen 30 dagen

Over Little Queenie


Ik ben Hilde, de eigenaresse van Little Queenie en daarnaast mama van 2 dochters (3 en 5 jaar). 

 

Little Queenie bestaat sinds december 2016 en was voornamelijk alleen gericht op meisjes. In eerste instantie alleen kleding (ook tweedehands), maar daar voegde ik al snel speelgoed en decoratie aan toe. 

 

Nu is de kleding uit het assortiment en komt er nog meer speelgoed bij. Speelgoed wat leuk is voor jongens en meisjes, dus de naam 'Little Queenie' is eigenlijk niet meer van toepassing. Wel heb ik erover nagedacht om een andere handelsnaam te gebruiken, maar daar ben ik nog niet helemaal over uit :)

 

Ik ben altijd op zoek naar mooie producten van goede kwaliteit en het liefst ook een beetje exclusief. Niet alleen voor mijn eigen kinderen, maar ook voor de webshop. Duurzaamheid vind ik erg belangrijk. Daarom vind je hier voornamelijk houten speelgoed, dit gaat langer mee en het productieproces is beter voor het milieu dan bijvoorbeeld kunststof. Het liefst FSC gecertificeerd hout, nog niet alle producten in de webshop dragen dit keurmerk, maar daar wil ik wel naartoe.

 

Met het merk Tender Leaf Toys zit je goed, zij planten voor elke gebruikte boom een nieuwe boom. Bovendien kreeg Tender Leaf Toys het goedkeuringslabel van het ICTI Ethical Toy Program en streeft het ernaar om gedurende het hele productieproces hoge ethische normen te handhaven. Het speelgoed is wat duurder dan gemiddeld, maar het is wel een eerlijke prijs.

 

Dat is ook de reden waarom er momenteel geen kleding meer in de shop te vinden is. Ik ben mij steeds meer gaan verdiepen in kleding en het productieproces. Ik ergerde mij eraan dat veel kinderkleding polyester bevat of zelfs helemaal van polyester is gemaakt (of andere niet- natuurlijke materialen). Dit is ten eerste niet fijn om te dragen, maar daarnaast is de productie erg milieuvervuilend. De kleding is niet van hele goede kwaliteit en gaat vaak sneller stuk. Deze materialen zijn ook nauwelijks te recyclen, dus is er nog meer afval. 

 

En ook als het wel van katoen is gemaakt, is het waarschijnlijk gemaakt door kledingarbeiders die geen fatsoenlijk loon krijgen en onder slechte werkomstandigheden moeten werken.

 

Dat wil ik niet meer inkopen, ik wil alleen 100% eerlijke kleding in mijn shop.

 

Ik was op zoek naar kleding van biologisch katoen (GOTS gecertificeerd), omdat 'gewone' katoen nog steeds erg milieuvervuilend is en bij het verbouwen ervan giftige stoffen worden gebruikt die ook gevaarlijk zijn voor de arbeiders. Ook zij krijgen geen eerlijk loon.

 

Gelukkig komen er steeds meer merken die van biologische stoffen kleding laten produceren waarbij iedereen in het hele productieproces een eerlijke prijs krijgt voor zijn/haar werk, hier heb ik ook zeker naar gezocht. Maar ik liep er tegen aan dat er vaak een beperkte keuze is of ik vond de kleding gewoon echt niet mooi. 

 

Maar omdat ik toch graag weer kleding wil toevoegen aan de webshop, werk ik aan een kledingmerk.

Dit merk zal staan voor zo milieuvriendelijk mogelijk, geproduceerd onder goede werkomstandigheden voor een eerlijke prijs. Dit kost een hoop tijd en onderzoek, daarom kan ik niet zeggen wanneer de kleding te koop zal zijn. Ik hoop alleen wel dat het dit jaar nog lukt :)

 

Hou de website en Facebook/Instagram daarvoor in de gaten. Ik ben niet super actief op Social Media, maar ik waardeer het enorm als je Little Queenie wil volgen!